SCM Music Player - seamless music for your Website, Wordpress, Tumblr, Blogger.

Saturday, December 31, 2011

how did you end your year??

yeah, its almost new year..malam ni laa aku tidur paling lama kot..tidur jea..bangun tahun depan..hehe.. banyak story sepanjang 2011..suka duka..every year pon mesti end the year with tears..this year, again..it ends with tears..siapalah kita untuk menolak kejadianNya kan..terima laa dengan hati yang redha.. bukan aku mintak nak jadi macam ni..setiap yang jadi ada hikmahnya kan..cuma mungkin aku still tak nampak lagi hikmah tu..semakin besar dugaanNya, semakin besar rahmatNya..insyaAllah..sakit tu masih terasa..sangat..but sampai bila kan..i'm not gonna give up..you can do it ameera..i will survive..

ya Allah, i hope this year gonna be the last year that ends with tears..and i hope this new year starts with happiness..and may the happiness will be with me all the way..and i pray for his happiness too..may he get everything thats the best for him..im begging you ya Allah..



for him, i have alot to tell you..the most happiest thing that happen to me this year is to know you..you are the best thing that ever happen to me..all the moments, memories, i will never forget it..the best day is the day when you ask anep to ask for my number..and then we become closer day by day..i help you to stand again after you fall..the moment we hang together at library every night, study together, going back to KL together, the moment you come to my house just to take the biscuits, fetch me up from titiwangsa after my photoshoot, everything, i will remember it all..thats all left for me now right..im still wondering why you did this to me..you still can call me dear, kiss me when we chat, and after just four days you tell me that you already have another girl..okay, thats all..MUHAMMAD SHAHRIL RIDHWAN BIN EFFENDY, i love you soo much..

expired post

hahhhh,no no no..sape cakap dah expired..selagi tak masuk tahun DEPAN, so tak expired lagi lah ye.. so before pkol 12 malam  ni aku akan post everything yang dah berhabuk kat dalam blog ni haa..so ni story pasal karnival pelajar kat kolej..kebetulan karnival ni a few week after aku heartbroken, so aku join untuk release tension..

get ready untuk game belon air dengan cahaya..

muka excited tangkap belon air..hakikatnye dah basah lencun..

senyum tu penting walaupon tak dapat tangkap belon..

dikritik hebat oleh juri..tapi tetap juara..XD

maggie dah hangus tu nak ooi..

disoal siasat oleh juri..

ade rupa masterchef tak??(muntahh)

kamilah girls in black..champion okay..(muntahh lagi)

alahai sopannye anak dara potong sayur..(pang penampar sebijik sebab perasan sangat..adehh)

wahh, ramai laa plak nak tengok aku masak ye..

so overall okay laa..hamper pon boleh tahan besar since kitorang CHAMPION masterchef kan.. ya Allah, ampunkanlah dosa hambaMu yang riak ni..XD

Thursday, December 22, 2011

i'd give my all

it have been one month since you left me..but it feels like it have been years..it hurt so much..you should know it better because the time your ex leave you, i'm sure you also feel the same way..because i was there at that time.. i was always with you..help you to stand again..and now, i'm all alone..i have survive for one month..and i dont know how longer i can survive..you can live like there is nothing happen in your life for this one month.. but i cant live even a day without thinking of you..even a single second..it always you in my mind..why is it so hard for me to forget you..to let it go..the memories..its hurt to live in those memories that we have created together..

i am thinking of you, 
in my sleepless solitude tonight, 
if it's wrong to love you, 
then my heart just won't let me be right, 
cause i'm drowned in you, 
and i won't pull through, 
without you by my side.

i'd give my all to have just one more night with you, 
i'd risk my life to feel your body next to mine,
cause i can't go on,
living in the memory of our song,
i'd give my all for your love tonight..




i have done everything..not to have you back but to forget you..but i can't..and i don't know how..one thing i'm sure, i'll love you..forever..

Wednesday, December 21, 2011

culture shock

culture shock..ape kejadahnye ni??tak faham??dalam bahasa jawanya,kejutan budaya..tak faham jugak..ianya sejenis kuih yang macam donut tapi takde lubang kat tengah..eh, ape aku melalut ni..alaa, macam budak2 yang baru nak up kat shopping complex tu..yang bajet stylo tapi hakikatnye berbulu mata orang yang pandang.. konon nak nampak stylo tapi nampak lagi kampung dari yang kampung..takde laa, tak faham dengan sesetengah student (maaf kalau terasa, takde kena mengena dengan yang hidup atau yang dah mati), perlu ke nak pergi kelas pakai heels or wedges 5 inches dengan baju kebaya kain duyung and jalan dah macam orang jepun pakai kimono??dah laa keadaan geografi kolej yang berbukit and banyak tangga (as in kau pergi laa kat mana pon memang nak kena panjat tangga ala2 naik batu caves)..hurmm..and perlu ke nak pakai shawl ala2 hana tajima version tak jadi and end up nampak macam pakai topi keledar..(sorry again if ada yang terasa..just curious) bukan niat nak mengutuk, ikhlas nak tahu..aku pon bukanlaa perfect sangat..tak layak pon nak masuk dalam golongan perfect..aku pergi kelas nak jugak nampak cantik (walaupon hakikatnye tak cantik pon)..taknak laa nampak serabai sangat..tapi takdelaa sampai pakai wedges 5 inches dengan kebaya kain duyung and shawl hana tajima..(ke aku yang outdated ni??garu kepala)tak kesahlaa even if aku outdated pon..as long as aku selesa and orang yang tengok aku pon selesa..takde laa nak jalan pon susah sampai terhuyung hayang kan..and takdelaa sampai leher pon keras sebab takut shawl tak jadi kan.. baju kurung, flat shoes, tudung bawal, sometimes slack and kemeja, and yeah aku memang pakai eyeliner pergi kelas..what a big deal.. eyeliner tak membataskan pergerakan aku..kesian actually tengok orang2 yang cuba meng'up'kan level diorang tapi at the same time menyeksa diri sendiri..okay, banyak sangat dah aku melalut..aku memang, kalau dah start tak reti nak stop..so, maaf again and again.renung-renungkan dan selamat beramal...adios~~

aku yg bertudung biru..so how??outdatedkah??culture shockkah??or apakah??XD

Tuesday, December 20, 2011

F.R.I.E.N.D.S

setelah sekian lama,boleh plak tiba2 kena serang asma kann..actually memang ade asma ni sejak kecik lagi..masa kecik2 dulu memang everymonth kena pergi klinik..but dah lame sangat tak kena asma..last kena mase form 3 kot..so da around 3 years..join cheerleading, softball semua okay jea..so memandai laa buat conclusion sendiri ala2 doktor bertauliah yg asma tu da hilang..sekali puff, dia datang balik daa..antara punca asma udara sejuk, aspirin, alahan, keturunan dan tekanan emosi..yang tang tekanan emosi tu cam pelik sikit..tekanan emosi pon boleh buat asma ea??no wonder laa..haha..masuk hari ni dah 3 hari terlantar kat bilik sakit..tak larat nak naik bilik kat tingkat 3..then takut if kena serang asma lagi malam2, sape yang nak bawak turun..jawabnye campak jelaa..so,sepanjang 3 hari ni jugak laa, nurse2 tak bertauliah jaga..belikan makanan, bagi makan ubat, teman tido, sapukan vicks, macam2 la..terharu eden.. 
syaza : tanx sangat..kau dah banyak jaga aku 3 harini..belikan lunch, bubur nasi, teman g klinik, bawak barang aku, bagi makan ubat, everything laa..
sha : tanx jugak..teman aku g klinik, belikan makanan, sanggup tidur kat bilik sakit sebab nak teman aku walaupun keje banyak, sapukan vicks..tanx..
shaika : u pon, tanx sangat..teman and jaga i..bagi biskut..beli makanan..gossiping..
cahaya : tanx..sampai jea terus datang bilik sakit..sanggup tak balik bilik sendiri..teman tidur, makan sama2,jaga i..tanx..
megat : tanx sebab jaga aku dari kl sampai ke perak..dah sampai perak pon still risau pasal aku..sampai dah tak terkira berapa kali kau tanye aku okay tak..tanx kawan..
kiman : tanx sebab risau and ambik berat psal aku..teman makan sama2..meseg and call aku..siap post dekat FB bagai..tanx sangat2..
so, special tanx to syaza ridzuan, shaika nur nadwah, shahmiera roaslan, an nur cahaya, megat mus'ab, kiman, syamim nazida, hanif, mija, wanie, and semua yang terlibat..maaf dah buat korang susah and risau.. bagi nama2 yang tak tersebut, maaf..ramai sangat..still, tanx jugak kat semua yang risau and ambik berat..yang buat2 ambik berat and risau pon tanx jugak..yang langsung tak ambik berat or risau pon tanx jugak..i love you all ketat2..



Friday, December 16, 2011

hanya mampu berserah

OST ombak rindu..lirik lagu ni sangat mendalam..tuhan, tolong lembutkan hati dia..kerna ku tak mampu hidup tanpa dia disisiku..

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku



Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung



Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku



suratan kita

Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk hati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu


Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru


Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah
Tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu.. percayalah


Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di suatu hari nanti
Ku jejak bahagia...

M.E.M.O.R.I.E.S

last time i went back to KL from perak by bus, you are still with me..we are still together.. 
i still remember that moment, we are going back for our sem break holidays..we are still happy..you sit beside me..
i still remember at that time, we are both hungry but you only bought one burger..so we have to share it..you let me eat more although you yourself also hungry..i never thought its gonna be my last time sharing food with you..i still remember at that time, one of the girl in the bus watching first love movie..i told you how i love that movie..
i still remember at that time, you let me sleep on your shoulder.. i told you that im cold..you hold my hand tight until i fell asleep.. you play with my fingers..you put my hand on top of your hand..you ask me if you hurt me..i said no because i love it when you hold my hand..i feel safe..
i still remember, you touch my lips..i told you that you have dimple..on your left cheek.. but you deny it..i can see your dimple..and i love it..
i still remember,you told me how you shave and how you love to play with your half-shaved face..and i love it too..i love everything about you..it just you that didn't realise it..
 and that was the last time we were together..now, i am all alone..in the bus..going back..no one sitting beside me..holding my hand when i'm cold..letting me sleep on the shoulder..and now, im crying..again..

K.A.M.I #2

kan dah cakap ade lagi..banyak siri lagi haa..nak kalahkan siri harry potter..wee~~ mau taknye..dah hari2 lepak same..pagi petang siang malam..sampai dah muak tengok muke dorang..okay, that part sumpah not true.. main2 jea guys..rase kalau tak lepak same cam tak complete kot..

video
wave~~


video
tanx megat tolong tampar nyamuk..XD










Thursday, December 15, 2011

K.A.M.I

yeah,again..this entry is all about us again..dah bosan dengar aku dok membebel pasal kisah kitorang??so what..back off and go get a life..garang tak??okay tak..main2 jea..tak emo pon..just lately, alot of things happen that makes me realise about friendship..


alolo..comelnyee..domo itu..

credit to camera fon megat,bukan megat..

pose wajib megat..motif??dia rase comel kot buat macam tu..






theres gonna be alot more stories of us..just wanna share our happy moments..moments that we spent together..how i wish he was here too..sharing all this happiness with him..but i know wherever he is, he happy with his life now..and im happy for him..

wordless saturday

bosan and tension..end up outing kt JJ Ipoh laa kn..macam takde tempat lain..memang takde pon..dah dorang ni pon mengidam nak tengok ombak rindu..rembat jelaa ape yang ade..kang takdapat tengok ade yang masuk batu belah batu bertangkup pulak..niaya jea..kebetulan ade something macam karnival vitagen..mak pantang dengar muzik ala2 rock ni nokss..orang pasang muzik untuk budak2 buat senam aerobik..hah..bantai mak budak pon nak buat jugak..maka terjadilaa kejadian "student KMPk senam aerobik dekat tengah2 jusco"..kau ade??takde kann??

atas eskalator pon jadilaa nyahh..XD

memang niat naik eskalator sebab nak tangkap gambar jea pon knn..

ye megat ye..kau tak comel..terime hakikat..

bertambah laa lagi satu..sakitkan diri untuk hilangkan sakit hati..XD

wajah duta vitagen..


finally home..i mean kolej laa kan..

creating new memories..letting the past go..its not easy but its not impossible either..i just need to try harder..love u guys.. <3

Wednesday, December 7, 2011

doaku buatmu kekasih

ya Allah ya Tuhanku, 
dugaan demi dugaan Engkau turunkan padaku, 
setiap ujian yang Engkau berikan padaku, 
semoga mendekatkan aku padaMu..

ya Allah ya Tuhanku, 
hanya padaMu aku mengadu, 
hanya Engkau yang lebih tahu,
sesungguhnya kasih dan sayangku padanya,
hanya dia dihatiku..


ya Allah ya Tuhanku, 
andai dia jodohku,
andai dia yang Engkau tetapkan padaku,
Engkau permudahkanlah jalanku, 
Engkau berkatilah usahaku,
agar dia menjadi milikku..

ya Allah ya Tuhanku, 
namun andai Engkau telah tetapkan dia bukanlah untukku, 
dia bukanlah kekasihku,
Engkau kuatkanlah hatiku,
lapangkanlah dadaku,
agar aku dapat menerima suratan ini,
dan kembali padaMu..


ya Allah ya Tuhanku, 
andai dia bukan lagi milikku,
andai dia bukanlah takdirku, 
Engkau hiasilah hidupnya dengan kebahagiaan tanpaku,
permudahkan segala urusannya tanpaku, 
berkatilah hidupnya tanpa diriku,
sesungguhnya aku redha ya Allah,
dengan ketentuan dariMu..


sesungguhnya aku pohon padaMu ya Allah,
dekatkanlah aku padaMu,
agar aku lebih tenang mengahadapi dugaanMu,
agar aku lebih kuat mengharungi ujianMu,
sesungguhnnya Engkaulah tuhan yang maha agung..
aminn..

art of friendship

lately, dugaan demi dugaan datang..lepas satu, satu..sampai sometimes rasa macam dah tak larat..kenapa mesti Allah duga kita macam ni..larat ke kite nak tempuhi..kita tak sedar, disebalik dugaan tu, ada hikmahnya.. semakin berat dugaan tu, semakin tinggi balasan nikmatnya..aku hilang orang yang aku paling sayang..tapi balasannya aku dapat ramai kawan yang sayang aku..


megat mus'ab megat johari..sumpah aku bersyukur gile dapat kenal dengan kau..depan2 kau memang laa aku tak cakap kau baik ke ape..tapi jujur aku cakap, kau sangat baik..kau yang buat aku kuat..rase macam tak adil plak..kau tak buat salah kat aku..tapi kau yang bertanggungjawab nak buat aku bangun balik..serious kalau kau takde, aku tak tau ape dah jadi kat aku..


kiman..aku kenal kau takde laa lame sangat..tapi still kau ambik berat jugak pasal aku..kau sanggup mesej aku untuk make sure aku okay..kau keep on nasihat aku..bagi aku semangat..and kau tak pernah putus asa pujuk aku..


cahaya..i know i can always count on you..whenever i need you, you always there for me..you faham every single thing yang i rasa..you tau ape nak cakap untuk make me feel better..you spend your time with me just to make me happy..


shaika, you are a great friend.. you always back me up..always there to listen to my problem.. give me advise or at least comfort me with your words..make me feel stronger..you always there whenever i need you..


syaza, kau tau macam mana nak pujuk aku..kau ambik berat pasal aku..every single thing pasal aku kau tau..every single time kau nampak aku, kau akan make sure aku okay..terserempak kat mane2 pon kau akan tanya aku okay ke tak..


sha, kite baru jea rapat..tapi aku senang sangat dengan kau..kau sangat baik..kau tau jaga hati orang.. kau cepat kesian kat orang..kau selalu pujuk and try to comfort me..give me strength..

i'm not sure why, these peoples yang i baru kenal pon boleh fikir and care about me..but how can a person that have spend 6 months with me, share happy and sad moments with me, do most things together, can just forget everything about me and dont even care what happen to me..these peoples can be so worried of me when im sick but he can just sit still and close his eyes..God, im so gratefull to have these great peeps as my friends..please dont take them from me..

Friday, December 2, 2011

girls whore

im not sure how i boleh stuck with these people yang otak lebih kurang macam i.. i mean, jenis yang happy go lucky, cam whore, fun and easy going..but whatever it is they cant beat me when i talk for sure..sebab suara i paling kuat..mom cakap i punye speaker box memang rosak sejak kecik lagi..kalau dah melalak agak2 satu kampung tak dengar memang tak sah laa kan..this is us..

cahaya duduk sebab tinggi sangat..i duduk sebab pendek sangat..haha..

we are rock..

yeah i know..i paling pendek n i paling kecik n i paling comel..what else??(muntahh)

pic kalau tak senyum macam tu memang tak sah..nak bagi tau the whole world gigi i bersepah..so that moms can tell their children, "adik,jangan makan gule2 banyak sangat..nanti jadi macam kakak ni..pfttt..-_______-"

from left ikie, syaza, me, sha and cahaya..

i have got my life back..it still hurt but somehow i can manage it well..so go get your own life babe..